Amazon FBA İçin Gerekenler

Amazon FBA İçin Gerekenler

Amazon FBA İçin Gerekenler

Amazon’un müşterilerine sunduğu en büyük imkânlardan biri, müşterilerine ait ürünleri için gerekli lojistiğin sağlanmasıdır. Yani Amazon FBA hizmeti vermesidir. Amazon Türkiye’de satış yapmak amacıyla hesap açıldığı anda Amazon lojistiğe ( Amazon FBA) ücretsiz olarak otomatik kayıt yaptırmış olunur. Ayrıca bir kayıt yaptırmaya gerek yoktur. Ancak hizmetlerden faydalanmak için gerekenler aşağıda maddeler halinde açıklanmıştır.

Dolayısıyla Amazon, ürünlerin depolanması, kargolanması, alıcısına gönderilmesi ve hatta ürünün iadesi gibi satış sonrası hizmetleri sağladığı FBA hizmetinden tüm Amazon müşterileri faydalanabilir.

Amazon’un merkezi olan Amerika Birleşik Devletleri’nde üyelerinin ( yani satıcıların ) ortalama %73 kadarı Amazon FBA hizmetini kullanıyor. Onlar ürünlerinin depolama, kargolama, ürünün iade edilmesi durumunda uğraşılan prosedürle ilgilenmesine gereke kalmaz. Satış stratejilerine odaklanma şansı yakalayabilir. Çünkü FBA hizmeti tüm bu satış sonrası hizmetleri gerçekleştirir.

Amazon FBA Hizmetinden Faydalanmak İçin Aşamalar

İlk gereken Amazon üyesi olmak. Diğer bir şekliyle Amazon’da hesabın olması ön koşul. Amazon Seller Central’a girip hesap açmak gerekir. (Amazon’da hesap açmak, satış yapmak gibi soruların yanıtlarını ayrı başlık altında görebilirsiniz.)

Amazon Listesinde Ürünlerin Göndereni FBA Olarak İşaretlenmeli

Satıcı Amazon’da listelenen ürünlerini Amazon FBA olarak değiştirmeli. Veya yeni girdiği ürünlerin göndereni olarak Amazon FBA’i işaretlemelidir.

Satıcı Ürünlerini Anlaşmalı Depolara Göndermeli

Amazon’un gösterdiği anlaşmalı depoya ürünlerin gönderimi sağlanmalıdır. Ürünler Amazon depolarına girdiği andan itibaren satışı için aktif hale getirilir. Satıcı ürünü Amazon depolarına teslim ettikten sonra FBA hizmetini kullanmaya başlar.

Amazon FBA Hizmeti için Gereken Birkaç Madde Şöyledir:

1- Ürünün satış fiyatının 20$’dan az olmaması gerekir.

İster bir ürün olsun ister onlarca, FBA hizmetinden faydalanılabilir. Bunun için gereken tek şey FBA hizmetiyle Amazon depolarına konan ürünün fiyatının 20$ dan az olmaması şartı vardır. Bu fiyatın altında olması durumunda Amazon ek bir fiyat talep eder.

2- Ürünün mutlaka Amazon depolarında olması gerekir.

FBA hizmeti Amazon müşterilerine uygulanan bir hizmet. Dolayısıyla FBA hizmeti almaya başlayan bir satıcı ürünlerini Amazon depolarına göndermeli ki bu hizmeti almaya başlayabilsin.

3- Ürün orijinal olmalı ve marka değeri olmalı.

4- Depolama ve lojistik ücretlerini ödemek gerekir.

FBA hizmetini almak için Amazon’un belirlediği depolama ve lojistik hizmetlere ait ücretlerin ödenmesi gerekmektedir. Her iki ücret için ürünün boyutları baz alınır. Zaman zaman Amazon FBA ücretlerinde bazı indirimler ve kampanyalar yapar.

FBA Hizmeti Alan Satıcı İçin Bazı İp Uçları

Amazon FBA hizmetinin fiyatlarını minimuma indirmek için satıcının envanterlerini kontrol etmesi, uzun süreli depolama maliyetinden kaçınmasına yardımcı olacaktır. Ürününün depoda durma süresini takip etmesi için ürün kayıtlarını aktif tutması gerekir. Böylelikle hem âtıl bekleyen ürününü aktif hale getirmenin yollarını bulabilecek hem de depo maliyetlerini azaltabilecektir.

Satıcı tüm ürünleri için Amazon FBA hizmeti alabilir. Ancak bazı ürünlerin depolama maliyetleri boyutlarından, sezonluk ürün olması veya saklama koşullarının yüksek olması sebebiyle Amazon’un sunduğu lojistik fiyatlar yüksek seyredebilir. Böyle durumda satıcı kendi edindiği depoları kullanmakta serbesttir.

Türkiye ve Orta Doğu’da en büyük elektronik markalarından bir tanesinin Ana Bayisi olduk. Ayrıca dünya genelinde de 37 bayiliğimiz bulunmaktadır. Yakın bir süreçte Türkiye ve Orta Doğu’da ana bayiliğimizle alt bayilikler vermeye başlıyoruz. Yazdığım reklam yazılımımla da Türkiye’de büyük markalara reklam desteği vermeye devam ediyoruz. Sizlerde bu ayrıcalıklı Amazon satış sürecine girmek için bizimle iletişime geçebilir, otomasyon ve reklam hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

 

Bu gönderiyi paylaş