Amazon Fba Maliyet Nasıl Hesaplanır?
Günümüzde Amazon, insanlara gelir elde etmeleri konusunda çok avantajı ve yüksek oranlarda birçok farklı fırsatlar sunuyor. Bu konuda Amazon’da satış yapmanın çok büyük getirileri olmaktadır.
Amazon piyasasında aylık 2.5 milyar civarında müşteri kitlesine erişmek, yüksek satış rakamlarına ulaşmak demektir. Amazon’un 24 yıldır devam eden, pazar liderliği aynı zamanda müşteriler üzerinde oluşturduğu güven, otomatik bir şekilde güven sağlamaktadır.
Amazon’un FBA programı sayesinde bütün bu işleri çok kolay bir şekilde gerçekleştiriyorsunuz. Bunun yanında, Jungle Scout uygulamaları ile de satış tahminleri yapabiliyorsunuz. Satış yapmak isteyen kişiler için Amazon FBA kullanmak çok doğru bir stratejidir. Bu anlamda küçük ölçekte satış yapacaksanız bireysel hesap kullanımı yaparak da ücretsiz bir şekilde bile bu işlemleri yapabilirsiniz.
FBA Maliyet Nedir?
Bireysel ve profesyonel şekilde iki çeşit Amazon FBA hesabı bulunmaktadır. Bireysel hesap ücretsiz şekildedir ve istediğiniz her an ücretsiz bir biçimde bu hesabı oluşturarak, satışa başlayabilirsiniz. Bunun yanında bireysel hesabın satış komisyon ücretleri çok daha yüksek olmaktadır. Yani, satmış olduğunuz her ürün başına Amazon’un sizden alacağı komisyon oranları profesyonel hesaba oranla daha yüksek olmaktadır.
Profesyonel hesaplar ise ücretli olmaktadır. Bu hesaplara aylık olarak, 39.99 USD ödersiniz fakat, komisyon oranları da düşüktür. Bu konuda ay içinde 40 üründen daha fazla satmayı planladıysanız, Profesyonel hesap almanız daha doğru olacaktır. Çünkü bireysel hesaplarda aylık en fazla 40 ürün satma hakkı bulunmaktadır.
Amazon piyasasında profesyonel olarak iş yapmak isteyen ve ciddi düşünceye sahip olan kişiler aylık 39.99 USD ödeme yaparak, daha doğru ve kazançlı bir işlem yapmış oluyorlar. Aylık 40 ürün satışı yaparak, çok ciddi gelir elde etmeniz olanaksızdır. Bu konuda iş kalitenize ve bütçenize göre 2 hesabı da seçme imkanınız bulunmaktadır.
FBA Maliyet Nasıl Hesaplanır?
Amazon piyasasında satışını yapacağınız ürünün çeşidine göre envanter maliyetleriniz değişiklik gösterecektir. Bu durumda da private label adı verilen özel etiket sistemini kullanmanız daha doğru olacaktır. Günümüzde Amazon’un FBA gelir hesaplama araçları sayesinde toplam gelir ve giderinizi çok rahat bir şekilde hesaplayabilirsiniz. Bu piyasaya girerken tüm giderlerinizi mutlaka göze önünde bulundurmalı ve buna bağlı olarak da bir kâr marjı belirlemeniz gerekmektedir.
FBA Maliyet Hesaplama Teknikleri
Amazon’da bütçenizi doğru bir şekilde planladığınız sürece mali açıdan çok büyük sorunlar yaşamazsınız. 1000 dolar ile işe başlayabilir bunu 3’e böldüğünüz zaman da 333$ ürüne ayırabilirsiniz. 200 adet ürün alırsanız 1.6$’a hem ürün hem de kargo almalısınız. Bu hesaplamaya göre de bu kadar uyguna aldığınız bir ürünün satışını de 6 veya 7 dolar yapabilirsiniz. Amazon da 20 dolarlık bir üründen 6 veya 7$ ücret alırken, 7 dolarlık bir üründen 3.5 $ alacaktır. Bu anlamda düşük fiyatlı olan ürünlerde daha fazla ücret alınmaktadır. Buna bağlı olarak da kar marjınız düşecek ve PPC yaptığınız zaman kar elde edemeyeceksiniz.
Türkiye ve Orta Doğu’da en büyük elektronik markalarından bir tanesinin Ana Bayisi olduk. Ayrıca dünya genelinde de 37 bayiliğimiz bulunmaktadır. Yakın bir süreçte Türkiye ve Orta Doğu’da ana bayiliğimizle alt bayilikler vermeye başlıyoruz. Yazdığım reklam yazılımımla da Türkiye’de büyük markalara reklam desteği vermeye devam ediyoruz. Sizlerde bu ayrıcalıklı Amazon satış sürecine girmek için bizimle iletişime geçebilir, otomasyon ve reklam hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.