Amazon Yurt Dışı Kargoyu Nasıl Yapıyor?
Amazon dünyanın en çok tercih edilen e-ticaret sitelerinden biridir. Bilindiği gibi Amazon; Amerika başta olmak üzere Avrupa, Asya, Afrika ülkeleri de dahil dünyanın her yerine ürün gönderimi yapan bir e-ticaret firmasıdır. Amazon, dünyanın her ülkesine kargo gönderimi yaptığı gibi kendi sistemi üzerinde hesabı bulunan bireysel ve profesyonel satıcılarında ürün gönderimi yapmaktadır. Amazon FBA denilen bu uygulama ile Amazon üzerinden satış yapan kişiler, ürünlerini müşterilerine hızlı şekilde gönderebilmek adına amazon depolarına göndermektedir.
Bu sayede satış gerçekleştiği anda Amazon depolarında hazırlanarak müşterilere ürünleri en hızlı şekilde ulaşması sağlanmaktadır. E-ticaretin gelişmesi ile birlikte kargo firmaları yapılanmalarını bu sisteme entegre etmişlerdir. Özellikler Amazon gibi büyük bir e-ticaret firmasının etkisinin de artması ile yurtdışı ürün gönderimlerinde artış yaşanmaktadır.
Amazon Amerika’da satış yapmak isteyen pek çok kullanıcı satılacak ürünlerin depolandığı Amazon depolarına ürünlerini nasıl gönderecekleri konusunda endişe yaşamaktadır. Pek çok kargo firması Amazon depolarına yurtdışı ürün gönderimi yapmaktadır. Amazon depolarına ürünler nasıl gönderilir?
Türkiye’den Amazon Depolarına Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?
Yurtdışındaki Amazon depolarına ürünlerinizi göndermek daha kolay hale geldi. Türkiye’de bulunan kargo firmalarından yurtdışı kargo gönderimi yapan firmalar tercih edilmelidir. Yapılan anlaşma sonrasında, anlaşma yaptığınız firma kargonuzu kapınızdan alarak ulaştırma merkezine getirecektir. Ürününün hangi Amazon deposuna gideceğini anlaşma yaptığınız kargo firmana bildirmeniz gerekmektedir.
Vermiş olduğunuz bilgilere uygun olarak ürünlerinizin ulaştırma işlemi başlamış olur. Size verilen yurtdışı kargo numarası ile ürünlerinizin ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebilirsiniz. Hava yolu ile gönderilen ürünler kuryeler ile Amazon depoları teslim edilecektir.
Yurtdışı Kargo Gönderim Ücretleri
Yurtdışı kargo ücretleri hesaplanırken ürünlerin desi hacmi dikkate alınmaktadır. Desi hacmi ve gideceği Amazon deposuna göre gönderim ücretleri değişmektedir. Maliyetleri düşürmek adına piyasa araştırması yapmalı ve hem uygun hem de güvenle ürünlerinizi ulaştıracak kargo firmalarını tercih etmelisiniz. Ürünlerin desi hacmini hesaplamak için paketin eni, boyu ve yüksekliği çarpılır.
Çıkan sonuç beş bine bölünerek desi hacmi hesaplanmaktadır. Kargo firmaları ile toplu gönderiler için anlaşma yapabilir, kargo maliyetini düşürebilirsiniz. Piyasadaki kargo firmalarından teklifler alabilir bu sayede en uygun fiyatlı kargo firmasını seçebilirsiniz.
Kargo Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Seçtiğiniz kargo firmasının Amazon depo gönderileri için müşteri ayrımı yapıp yapmadığına dikkat etmek gerekir. Kargo firmasının Bireysel ve profesyonel hesap ayrımı yapıp yapmadığını önceden öğrenmeli kendinize uygun olan kargo firmasını seçmelisiniz. Kargo firmasını hangi illerden gönderi kabul ettiği de bir diğer kriterdir. Bu konuda öngörülü olmalı 81 ilden yurtdışı gönderimi yapan firmaları tercih etmek sonraki süreçlerde işinizi kolaylaştıracaktır. Bir diğer önemli hususta yurtdışı kargo takip hizmetidir. Amazon depolarına göndereceğiniz ürünlerin güvemle depolara ulaştığından emin olmak için yurt dışı kargo takip hizmeti veren firmalarla çalışmak son derece önemlidir.
Türkiye ve Orta Doğu’da en büyük elektronik markalarından bir tanesinin Ana Bayisi olduk. Ayrıca dünya genelinde de 37 bayiliğimiz bulunmaktadır. Yakın bir süreçte Türkiye ve Orta Doğu’da ana bayiliğimizle alt bayilikler vermeye başlıyoruz. Yazdığım reklam yazılımımla da Türkiye’de büyük markalara reklam desteği vermeye devam ediyoruz. Sizlerde bu ayrıcalıklı Amazon satış sürecine girmek için bizimle iletişime geçebilir, otomasyon ve reklam hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.